Як організувати віддалену роботу

Навіщо орендувати офіс, якщо віддалено працювати простіше та економічно вигідніше ...

Пропоную, разом розібратися в цьому питанні, тим самим з'ясувавши для себе, деякі аспекти роботи з дому і здобути алгоритм для її продуктивності.

Для компанії перехід на віддалений режим - це можливість протестувати новий формат роботи. Керівники можуть побачити продуктивність кожного фахівця, а співробітники - переконатися, чи правильно вони розуміють свою роль та поставлені цілі у компанії.

У того, хто раніше не стикався з віддаленою роботою, виникне цілком логічне запитання: наскільки ефективним буде робота співробітника, якщо він не знаходиться в офісі протягом 8-ми годинного робочого дня? Насправді й дома  можна бути цілком продуктивним, а в офісі імітувати бурхливу діяльність з нульовим результатом.Тут все залежить від уміння співробітників самоорганізуватися.

За словами експертів, цілодобова робота в перші три-п'ять тижнів нормальна. Пояснити, це можна реакцією людини на те, що зникли звичайні процеси: від автоматичних дій вранці до комунікацій. Після того, як працівник освоїться, все повернеться на свої місця, отже робота вимагатиме менше часу та емоційних витрат.

Керівникам командної роботи потрібно відразу вибудовувати свого роду "щоденні ритуали": зв"язку, систему звітності та постановку завдань. Найголовніше в будь-якому форматі роботи - добре налагоджені процеси вирішення завдань. Якщо, не налаштувати їх під віддалену роботу, то невдача неминуча. Для того, щоб цього не сталося, потрібно освоїти навички планування робочого дня, позначити точки контролю виконання завдань, вибудувати систему синхронізації дій співробітників та логіку комунікації.

Можна виділити кілька важливих етапів, які допоможуть правильно організувати та налаштувати віддалений робочий процес.

Правильний настрій. Важливо зрозуміти, що це не канікули або відпустка, а така ж сама робота, як і раніше, просто віддалена і намагатися дотримуватися робочого графіку.

Більше самостійності. Деяким співробітникам працювати з дому набагато комфортніше: їм не доводиться витрачати час і нерви на дорогу. Можна облаштувати робоче місце максимально зручно, навколо менше чинників  здатних відвертати увагу.

Ні дня без зв'язку. Це дуже важливий момент при переході на віддалену роботу, який керівнику варто врахувати.Тому, так важлива, постійна взаємодія віддалених співробітників. Наша компанія Westelecom, як раз є свого роду посередником між працівником і керівником, тим самим налагоджує віддалену роботу і розкриває весь спектр послуг, що надаються для ведення бізнесу, залишаючись при цьому вдома.Коли колеги бачать активність один одного і загальний результат роботи, їм легше сфокусуватися на завданнях.

Після віддаленої роботи власники бізнесів зроблять висновки та зрозуміють, як змінилися їхні робочі процеси. Можливо, вони вже не захочуть міняти віддалений режим роботи своїх співробітників, який налагодився і прижився в їх компанії. Очевидно одне, що найближчим часом ми побачимо грандіозні зміни у цій сфері. Повністю уникнути офісу не вийде, це очевидно. Але в будь-якому випадку, нас чекають глобальні трансформації ...