Що таке Статична IP Адреса і як її отримати

За замовчуванням ваш вебресурс працює на загальній, динамічній IP адресі. Якщо вам необхідно отримати віддалений доступ до робочих файлів, організувати домашній вебсервер, керувати системами розумного будинку — для цього потрібно під'єднати Статичну IP.

Зміст.
1. Що таке статична IP адреса?
2. Для чого використовують статичну IP адресу?
3. Відмінності статичної від динамічної IP адреси.
4. Переваги статичної IP адреси.
5. Як підключити статичну IP адресу.
6. Скільки коштує статична IP адреса.
7. Зверніть увагу.

Що таке статична IP адреса?
Статична IP адреса  це унікальна адреса, під якою мережевий пристрій закріплюється (ідентифікується) в мережі Інтернет і являє собою одну й ту саму числову послідовність. Статична IP адреса не змінюється після завершення інтернет сесії та початку нової. Залишається постійною під час кожного перезавантаження або вимкнення пристрою. Інші назви Статичного IP: білий, фіксований, реальний та виділений.

Для чого використовують статичну IP адресу?
1. Віддалений доступ.
Найчастішим варіантом використання статичної IP адреси є віддалений доступ до робочих файлів. Користувач може отримати доступ до свого, віддаленого сервера або бази даних компанії тільки за наявності певної ІР адреси. Для доступу до файлів компанії користувач має використовувати пристрій зі статичною IP (адресою для привілейованого доступу), що дасть йому змогу успішно під'єднатися до мережі компанії та отримати доступ до сервера.

2. Хостинг серверів.
При налаштуванні та розміщенні сервера, статична IP-адреса прискорює процес підключення і полегшує процес пошуку пристроїв.

3. Захист від фільтрів поштових служб і потрапляння IP адреси в чорний список.
Якщо з динамічної IP адреси буде зафіксовано спам розсилку, то її може бути заблоковано.

4. Захист від несанкціонованого доступу.
Якщо пристрою присвоєно динамічну IP адресу, збільшується ризик витоку інформації внаслідок несанкціонованого доступу. Якщо пристрою присвоєно статичну IP-адресу, робота пристрою обмежується локальною мережею, і доступ мають тільки привілейовані користувачі цієї-ж локальної мережі.

5. Служби геолокації.
Статична IP адреса дає точніші дані про місцезнаходження. Якщо необхідно, щоб вебресурс міг точніше розпізнати геолокацію пристрою, навіть якщо пристрій змінює локацію, статична IP адреса може стати в пригоді.

Відмінності статичної від динамічної IP адреси.
Статична.
Являє собою постійну послідовність цифр, що не змінюється, яка призначається пристрою вручну або через DHCP для його постійної ідентифікації.

Динамічна.
Являє собою тимчасову послідовність цифр, яка може змінюватися при підключенні до мережі. Призначається автоматично і зазвичай використовується в домашніх мережах. У деяких випадках динамічна IP адреса може бути корисною, оскільки дає змогу ідентифікувати пристрій постійно.

Переваги статичної IP-адреси:
забезпечує ресурс безперебійною роботою і захистом інформації;
дає змогу працювати із зашифрованими даними;
статична IP адреса допомагає захистити ваш сайт від DDoS атак, спрямованих на одного з клієнтів провайдера;
налаштування виділеної IP-адреси не дасть змоги заблокувати ресурс, якщо один із користувачів порушує правила пошукових систем;

Як підключити статичну IP адресу.
Підключити статичну IP адресу можна:

під час оформлення заявки на підключення домашнього Інтернету
— надіслати запит в особистому кабінеті та заповнити заяву на присвоєння IP адреси.
написати нам у службу Клієнтської Підтримки Telegram, Viber.

Скільки коштує статична IP адреса
Підключення (активація) послуги без додаткової оплати. Оплата статичної IP адреси
 50 грн/міс. При активації послуги, оплата знімається тільки за ту кількість днів, яка залишилася до кінця місяця.

Зверніть увагу.
При замовленні послуги "Переїзд", у разі, якщо ви міняєте місце проживання і переносите підключення Інтернет від Westelecom за новим місцем проживання, статична IP адреса не зберігається, послугу необхідно підключити повторно. Для одного особового рахунку можна замовити будь-яку кількість виділених IP. Виділені IP не можна переносити між особовими рахунками.