Що таке Технологія XG PON і навіщо вона потрібна

Технологія XG PON дає змогу обмінюватися без затримок великим масивом даних та в умовах високої щільності під'єднання мережевих пристроїв забезпечити їхню стабільну роботу

Зміст.
1. Що таке XG PON (10G PON)
2. Переваги XG PON Технології
3. Які завдання вирішує XG PON Технологія?
4. Оптичні Термінали XG PON ONU з вбудованим модулем WiFi
5. Які тарифні плани доступні на XG PON Інтернет?
6. Як замовити підключення Інтернет XG PON в Одесі
7. Розширення покриття XG PON та майбутнє Інтернету в Україні

 

Не дивлячись на виклики сьогодення, в умовах повномасштабної війни росії проти України, на весні 2023 року Westelecom повністю модернізував вузлове обладнання в Одесі для переходу на Оптоволоконний Інтернет нового покоління за найсучаснішою та революційною технологією XG PON (10G PON).

Що таке XG PON (10G PON)

XG PON (10G PON) — це найпрогресивніша технологія для доступу в мережу по оптоволокну, яка забезпечує пропускну спроможність до 10 Гбіт/с (висхідний потік) та 2,5 Гбіт/с (низхідний потік). Це означає неймовірно швидке завантаження, високу продуктивність, ідеальну якість з'єднання, рекордно низьку затримку сигналу для онлайн-ігор та надійний доступ до інтернету для великої родини.

 

XG PON — наступний крок у розвитку Інтернету, вдосконалення вже звичних технологій: GPON, xPON, EPON. Оптоволоконний Інтернет XG PON адаптований під мережеві навантаження, безпеку даних, безперебійну роботу офісів, підприємств, медичних та фінансових закладів, установ у сфері гостинності, торгових центрів та інших сфер бізнесу. Стандарт XG PON дає змогу: забезпечити підключення безліч гаджетів на одну WiFi мережу Інтернет, без зниження швидкості, збільшити загальну ефективність, значно скоротити час очікування, що особливо актуально для корпоративних клієнтів.

 

XG PON для бізнесу — це чудова інвестиція у розвиток та випередження конкурентів, завдяки: підвищеній відмовостійкості, надійному доступу до інтернету, швидкості взаємодії, енергонезалежності, безпеці передавання даних і ще, значна економія часу та комфорт у роботі!

XG PON для домашніх користувачів. Якщо ви є творцем контенту, розробником або користувачем, якому необхідно працювати з великим об'ємом даних, швидкою синхронізацією великих файлів між пристроями, цінуєте стабільність з'єднання — XG PON саме для вас. Завдяки надширокій пропускній спроможності, що забезпечується стандартом XG PON: керувати системами розумного будинку, забезпечити Інтернетом всі побутові пристрої та ґаджети у будинку, стало значно простіше. Стандарт XG PON має рекордно низький Ping і це означає відсутність затримок у онлайн іграх, аудіо та відео стримінгу.

Наразі, можливість підключення Інтернет за новою XG PON Технологією доступно у всіх районах Одеси: у багатоквартирних будинках, офісах, закладах у сфері гостинності, ресторанах та приватному секторі.

 

Переваги XG PON Технології

Для прикладу візьмемо файл розміром 40 Gb. Швидкість Інтернету за стандартом XG PON дозволяє завантажити великий файл на ваш пристрій за лічені секунди. У середньому, файл розміром 40 Gb буде завантажено на пристрій менш ніж за 40 секунд.

Технологія XG PON дає змогу обмінюватися великим масивом даних і забезпечити стабільну роботу мережевих пристроїв без затримок та зниження швидкості.

До основних переваг нового Стандарту XG PON можна віднести:
— Технологія XG PON дозволяє отримати повну швидкість на порт, наприклад, повний 1 Гбіт/сек, що не дозволяє зробити попередня технологія GPON або EPON, за рахунок чутливості до навантажень на гілку PON.
— XG PON вузли підживлено автоматичними акумуляторами, яких достатньо на 72 години безперебійної роботи. У разі вимкнення світла потрібно підживити лише Оптичний Термінал XG PON ONU альтернативним джерелом живлення, наприклад портативною батареєю Power Bank WUW Y108 та залишатись онлайн не менше 15 годин.
— Найвища швидкість та ефективність передачі даних.
— Технологія XG PON забезпечує більш безпечну передачу даних, а безпека є одним з основних аспектів на ринку послуг.
— Рекордно низька затримка сигналу (рекордно низький Ping).
— Надійна робота, без підвисань в умовах високої щільності підключених по WiFi мережевих пристроїв, на мережу.

Які завдання вирішує XG PON Технологія?
— Комфортний перегляд потокових відео 4K/8K а також їх редагування.
— Занурення в технології віртуальної (VR) та доповненої (AR) реальностей.
— Віддалена робота. Без затримок та підвисань аудио та відеострімінг (онлайн-відеоконференції) у високій роздільній здатності.
— Спільна робота з хмарними обчисленнями.
— Робота з мережевими сховищами даних (NAS).
— Хмарний геймінг і кіберспорт.

Для невеликої домашньої мережі, такі інструменти як: Airdrop або файли в хмарі, безумовно, гарні помічники. Але, якщо файлів стає значно більше, кількість пристроїв збільшується, а процеси ускладнюються, виникають неприємні моменти у зв'язку з довгим очікуванням та нестабільною роботою. Технологія XG PON дає змогу обмінюватися без затримок великим масивом даних та забезпечувати стабільну роботу всіх без винятку мережевих пристроїв.

 

 

Оптичні Термінали XG PON ONU з вбудованим модулем WiFi
WESTELECOM змінив уявлення про звичайні клієнтські термінали ONU (Optical Network Unit або «оптична одиниця мережі»). Тепер, старий Роутер та комутатори вже більше не потрібні! Нове універсальне рішення від WESTELECOM передбачає один пристрій з високою пропускною здатністю, підтримкою WiFi 6, технології XG PON та безліччю інших, сучасних функцій.

Модельний ряд Оптичних Терміналів XG PON ONU з вбудованим модулем WiFi вже доступний клієнтам WESTELECOM:

1. Huawei OptiXstar EN8145X6
2. Huawei OptiXstar HN8546X6

3. Huawei HN8346V5

4. Huawei HN8145V


ONU (Optical Network Unit «оптична одиниця мережі») — це активне обладнання, яке використовується в оптоволоконних мережах на стороні клієнта. Користувач підключається оптоволоконним кабелем провайдера до оптичного інтерфейсу XG PON. Оптичні Термінали ONU мають вбудований модуль WiFi та повністю виконують функції роутера.

 



Оптичні Термінали XG PON ONU:
— Працюють у двох діапазонах: 2,4Ггц та 5Ггц.
— Мають 4 порти 1 Гбіт для підключення кабелем додаткових пристроїв.
— Підтримують стандарт WiFi 6 (802.11ax).
— Завдяки ширині каналу до 160 МГц стандарт 802.11ax забезпечує неймовірну швидкість з'єднання.
— Підтримують найновіший протокол безпеки WPA3 та надають нові можливості для покращення кібербезпеки в особистих мережах.

ONU (Optical Network Unit «оптична одиниця мережі») приймає сигнал у вигляді світлового потоку та перетворює його на цифровий, виводячи на вбудований модуль WiFi (для доступу до Інтернету по воздуху, для домашніх гаджетів: ноутбук, планшет або телефон) та гігабітні порти (щоб під'єднати пристрої за допомогою кабеля «віта пара»: PC, телевізор, ігрова консоль тощо).

Оптичні Термінали Huawei XG PON ONU складають конкуренцію роутерам відомих брендів, за рахунок підтримки усіх сучасних функцій та більш привабливої ціни, руйнуючи міф про високій ціновий сегмент роутерів з WiFi 6.

 

Які тарифні плани доступні на XG PON Інтернет?
Ми пропонуємо декілька доступних тарифних планів на підключення XG PON Інтернет в Одесі, щоб вже сьогодні ви мали змогу підключити Інтернет за найновішим стандартом:
— XG PON Інтернет 500 Мбіт/сек за 149 UAH/міс на пів року (для нових клієнтів в Одесі). Починаючи з 7-го місяця вартість тарифу становить 399 UAH/міс.
— XG PON Інтернет 1 Гбіт/сек за 1099 UAH/міс.
— Тарифні плани більше 1Гбіт/сек можливі та розраховуються індивідуально.

Нагадуємо, для підключення Інтернет за технологією XG PON вам необхідний Оптичний Термінал XG PON ONU, який можна придбати окремо у нашому інтернет магазині з доставкою та налаштуванням.



Як замовити підключення Інтернет XG PON в Одесі
Залишайте заявку прямо зараз на підключення Інтернет XG PON за найвигіднішими тарифами. Фахівці служби підтримки проконсультують вас, дадуть відповідь на будь-яке технічне питання та узгодять з вами зручний день підключення. Ми поруч у будь-який час без вихідних!
— 098 750 22 22 (Viber, Telegram);
— телефонуйте на багатоканальний, цілодобовий номер 048 750 22 22

 

Розширення покриття XG PON та майбутнє Інтернету в Україні

У міру того, як світ швидко перейшов в епоху WiFi 6, нова технологія дротового Інтернету XG PON вже народжує пропозицію!

 

Інтернет Провайдер WESTELECOM вже на цей час надає доступ своїм Клієнтам до високошвидкісного Інтернету XG PON в Одесі з весни 2023 року та у 2024 році плануємо розвивати та покращувати новітню Інтернет-технологію у містах, населених пунктах та віддалених куточках Одеської області. Таким чином, ми демонструємо свої наміри та безпосередній влив на розвиток сучасних технологій, будуючи новітню, стабільну, збалансовану, екологічну Інтернет-інфраструктуру в Україні із доступом до новітніх технологій на цей час та наступних поколінь.