Віддалений контроль співробітників

Методи моніторингу працівників

З настанням пандемії, яка внесла істотні зміни в корпоративному житті компаній (бізнесу), в їх числі поява цілої армії співробітників, що працюють віддалено.

Це не призводить до розвалу успішних бізнес-процесів, проте посиленням контролю над співробітниками.

Перевести співробітника на віддалену роботу, який кілька років працював під боком, страшно? І хочеться бути впевненим, що він там звіти робить і продажами займається, а не дивиться серіали або смажить котлети.

У цій статті ми детально розберемо дієві методи контролю віддаленої роботи співробітників. Не поспішайте розробляти або доповнювати «Положення про дистанційну роботу» до тих пір, поки не вирішите, як буде проходити процес роботи і яким чином ви зможете його контролювати. Узгодьте всі нюанси зі своїми підлеглими.

Важливо, щоб було зручно не тільки вам, але і їм.

Моніторинг віддалених працівників - це комплекс заходів, що проводяться роботодавцем з метою підвищення прозорості, безпеки та залученості в діяльність компанії співробітників поза офісом. Як організувати моніторинг Програми моніторингу потрібні для перегляду робочого столу віддалених співробітників і спостереження за їх роботою.

Система моніторингу роботи персоналу і контролю робочих місць дисциплінує співробітників і допомагає їм своєчасно виконувати завдання. Керівнику буде особливо корисна функція скриншотів екрану, яка показує, на якому етапі перебуває робота. Також сервіс оцінює продуктивність по знімках. Це прискорює і спрощує аналіз ефективності. Облік робочого часу на комп'ютері дозволяє керівнику знати, встигає фахівця виконувати завдання в строк.

Також за допомогою ПЗ можна розв'язати проблему звітності.

Система моніторингу роботи персоналу і контролю робочих місць точно визначає кількість відпрацьованого часу, формує відповідний звіт і оцінює продуктивність. Завдяки чому керівник точно знає, за що конкретно компанія платить співробітнику. Крім того, ПЗ дозволяє своєчасно виправляти помилки. Часто виконавці не зовсім вірно розуміють суть завдання.

Якщо працівник і керівник не обговорять всі нюанси, то співробітник виконає завдання на свій розсуд. Також програма показує, наскільки ефективно працює співробітник. Дізнатися актуальні дані можна як при перегляді в онлайн-режимі, так і за певний період. Існують спеціальні сервіси, які контролюють співробітників і збирають статистику про віддалену роботу. Чим вони корисні:

Працівники знають, що керівництво відстежує продуктивність, і більш відповідально ставитися до завдань. Фрилансери та співробітники з відрядною оплатою можуть використовувати статистику робочого часу, щоб виставляти рахунки клієнтам. Керівники розуміють, скільки часу йде на ту чи іншу задачу. Керівникам простіше контролювати підлеглих. Потреба в інструментах для дистанційної роботи постійно зростає, і компанії активно впроваджують ПО для контролю співробітників.

Для контролю працівників використовують системи обліку робочого часу:

Kickidler,

ActivTrak,

Hubstaff,

Yaware.

TimeTracker,

Toggl

Для відстеження стадії виконання проєктів: дошки Trello і Kanban, задачники Бітрікс 24, Jira, сервіси Google і т.д.

Право вибору ПЗ або потрібного сервісу (послуги), завжди залишається за вами, дана стаття має рекомендаційний характер.