Як не залишитись без Інтернету при відключенні світла

Через масований удар по об'єктах критичної інфраструктури 8 травня 2024 року в Україні можуть ввести графіки віялових відключень електроенергії. Пік відключень очікується вже сьогодні з 18:00 до 23:00.

Нагадуємо декілька простих речей, щоб ви могли залишатися онлайн навіть під час відключень електроенергії:

1. Технологія GPON рятує!
WESTELECOM використовує енергоефективну технологію GPON, яка гарантує:

Стабільний сигнал без падіння швидкості.
Навіть під час відключень світла ви зможете користуватися інтернетом без втрати швидкості.

Енергонезалежність.
Вузлове обладнання WESTELECOM підтримується генераторами, які забезпечують безперебійну роботу мережі протягом 72 годин. У разі вимкнення світла достатньо підживити альтернативним джерелом живлення mini DC UPS WGP або павербанком, лише один пристрій - Оптичний термінал з WiFi модулем.

Симетричний канал.
Гарантовано, в будь-якому тарифі швидкість приймання дорівнює швидкості передачі.

Рекордно низький Ping.
Завдяки цьому ви можете без проблем грати в онлайн-ігри, проводити відео конференції та використовувати інші ресурси, які потребують швидкої реакції.

Власна Оптоволоконна мережа.
Покриття WWSTELECOM в Одесі та Одеській області. Використовуємо інноваційні технології: XG PON (10G PON), GPON.

2. Як користуватися Інтернетом під час відключення світла?
Зарядіть павербанк чи будь-яке інше джерело живлення.
В умовах відсутності світла, Клієнтам WESTELECOM ПОТРІБНО ПІДЖИВИТИ ЛИШЕ ОДИН ПРИСТРІЙ — ОПТИЧНИЙ ТЕРМІНАЛ з WiFi, який Компанія надає кожному Клієнту. Порядок підключення Оптичного Термінала до Mini DC UPS розглянули в нашому матеріалі.

Чим можна підживити Оптичний Термінал з WiFi:
Павербанком: це найпростіший та найдоступніший варіант.
Mini DC UPS: більш універсальний пристрій, забезпечує безперебійне живлення Оптичному Терміналу з WiFi приблизно 10 годин.
Іншими альтернативними джерелами живлення: ви можете використовувати будь-який інший пристрій, який може забезпечити живлення гаджетам.

3. Підключити Домашній Інтернет за найкращими умовами.
Інтернет Провайдер WESTELECOM пропонує підключення Інтернету у багатоквартирних будинках та приватному секторі за інноваційними технологіями: GPON, XG PON (10G PON). Відправити заявку на підключення Інтернет можна на нашому сайті. Оберіть населений пункт, Акційний Інтернет тариф та заповніть форму зворотного зв’язку. Ми звʼяжемося з вами протягом 10 хвилин. Клієнтська служба підтримки WESTELECOM працює для вас цілодобово.

Чому це знову стало актуально
8 травня 2024 року вночі російський агресор вчинив черговий акт терору проти України, завдавши масованого ракетного удару по обʼєктах критичної інфраструктури. Здійснено понад 50 пусків ракет та 20 безпілотників «шахед» по шести областях: Львівська, Вінницька, Полтавська, Запорізька, Кіровоградська, Івано-Франківська.

Внаслідок атаки виник дефіцит в енергосистемі країни. З метою його подолання та стабілізації роботи електромереж, сьогодні ввечері (8 травня 2024)  з 18:00 до 23:00 можливі відключення електроенергії для побутових та промислових споживачів по всій Україні.