Як підсилити сигнал вай-фай роутера в домашніх умовах.

Слабкий сигнал wi-fi перетворює прості завдання, як-от перевірка пошти або листування в месенджерах, на довге й неприємне випробування. Розповідаємо як цього уникнути.

Зміст.

1. Рекомендоване місце розташування wi-fi роутера.
2. Де не можна розміщувати wi-fi пристрій.
3. Перейдіть у діапазон 5 ГГц.
4. Оптимальне положення wi-fi антен.
5. Об'єднайте wi-fi точки доступу в єдину мережу.
6. Універсальне рішення в одному пристрої.
7. Інтернет нового покоління XG PON.

Технологія бездротового передавання даних wi-fi дає змогу отримати доступ до високошвидкісної мережі Інтернет повітрям від вай-фай точки доступу до пристроїв розумного будинку, принтерів, телевізорів, ноутбуків, ПК та інших гаджетів.

 

Галузь розвивається, wi-fi точки доступу розумнішають і стають універсальнішими, орієнтуючись на виконання все більш складних завдань. Пристрої покращують характеристики і параметри, отримують нові функції, завдяки чому технологія бездротової передачі даних і отримала широке застосування в повсякденному житті.

 

Варто зазначити, що некоректне застосування вай-фай роутерів у побуті, насамперед, негативно впливає на якість wifi сигналу. Як посилити сигнал wifi та підвищити якість інтернету через бездротову мережу Інтернет ми розповімо в цьому матеріалі.

 

 

Рекомендоване місце розташування wi-fi роутера.

Якість Інтернету бездротовою мережею безпосередньо залежить від розташування wi-fi точки доступу (gpon термінал або wi-fi роутер).

Для квартир у багатоповерхових будинках оптимальним варіантом є розташування wi-fi точки доступу приблизно в центрі квартири (обов'язково вище рівня підлоги), таким чином, щоб wi-fi сигнал рівномірно розподілявся по всіх кімнатах.

Для власників приватних будинків з кількома поверхами і прибудинковою ділянкою, бажано встановлювати вайфай приймач на верхньому поверсі будинку.

Щоб забезпечити рівномірний wifi сигнал і поліпшити його якість у всьому будинку і на віддалених ділянках прибудинкової території, рекомендуємо застосувати безшовний wi fi. Інакше кажучи, з'єднати кілька вай-фай точок доступу між собою бездротовою мережею (режим моста або mesh система). Ми обов'язково ще повернемося до цього варіанту.

Де не можна розміщувати wi-fi пристрій
Насамперед уникайте розміщення вай-фай точок доступу в кутах приміщення, нішах, шафах, невеликих коморах і підвальних приміщеннях. Товщина стін, відсутність провітрювання, безлад у побутових приміщеннях негативно впливає на швидкість інтернет-з'єднання через бездротову мережу.

Уникайте надмірно близького розташування до бетонних поверхонь, дзеркал, металевих предметів. Не варто розміщувати вай-фай роутер поблизу мікрохвильової печі або телевізора. Всі ці об'єкти негативно впливають на якість вай-фай сигналу, оскільки створюють перешкоди, розсіюють та слабшають сигнал.

Уникайте надмірно близького розташування поблизу опалювальних приладів. wi-fi точки доступу під час роботи схильні до нагрівання і додатковий тепловий вплив може негативно вплинути на їхню працездатність.

Слідкуйте, щоб вентиляційні отвори вай-фай оптичного термінала мали доступ до повітря, оскільки їхнє блокування може призвести пристрій до перегріву і навіть виходу з ладу.

Для нормальної роботи wi-fi пристрою температура навколишнього середовища має бути в межах від +5°С до +40°С.

Перейдіть у діапазон 5 ГГц.
Переконайтеся, що ваш gpon термінал підтримує діапазон wi fi 5ГГц. Цей метод дає змогу збільшити швидкість приймання/передавання. Роутери 5Ггц особливо актуальні для багатоквартирних будинків і офісів, де простір перенасичений радіохвилями сусідських маршрутизаторів, які працюють у стандартному діапазоні 2.4Ггц.

Увімкнути wi fi 5ГГц (ім'я-мережі_5G) можна в налаштуваннях маршрутизатора. wifi сигнал на частоті 5ГГц забезпечить вищу швидкість інтернет-з'єднання, але варто пам'ятати, що wifi сигнал на стандартній частоті 2.4ГГц краще проходить через стіни і має збільшену зону покриття. Варто також врахувати, що частота wi fi 5Ггц особливо відчутна в роботі, коли всі розумні пристрої, що підключаються до бездротової мережі, також підтримують частоту 5 ГГц.

 

Оптимальне положення wi-fi антен.
Зона покриття wi-fi являє собою тороїдальне поле. Форма поля нагадує пончик, віссю якого є антена маршрутизатора. Кут поширення wi-fi сигналу безпосередньо залежить від розташування антен. Щоб отримати оптимальне покриття вай-фай у межах приміщення одного поверху, антени маршрутизатора необхідно розмістити під прямим кутом, перпендикулярно підлозі.

 

Отже, якщо gpon термінал встановлений на верхньому поверсі приміщення, рекомендовано повернути його антени в бік, тим самим забезпечити сильніший сигнал для поверхів нижче.

 

 

 

Об'єднайте wi-fi точки доступу в єдину мережу.
Розглянемо, що таке безшовний wi fi або режим мосту. Коли необхідно поліпшити і розширити зону покриття wi-fi у великій квартирі, офісі, приватному будинку і по всій ділянці прибудинкової території, до одного встановленого gpon терміналу можна додати додатковий gpon термінал в якості прохідної wi-fi точки доступу (ретранслятор wi-fi). Об'єднані між собою пристрої утворюють єдину, безшовну wi-fi мережу, в якій можна вільно пересуватися, а розумні пристрої (smart home, ноутбуки, смартфони, РС), які приймають wi-fi сигнал, перемикатимуться між точками доступу залежно від розташування приймального пристрою.

 

 

Оптичний термінал з wi-fi може працювати в режимі як маршрутизатора так і в режимі точки доступу (ретранслятор wifi). Режимом роботи wi-fi пристрою можна керувати в налаштуваннях адмінпанелі, в його web-інтерфейсі.

 

Універсальне рішення в одному пристрої.

Універсальне рішення в одному пристрої з високою пропускною здатністю, підтримкою стандарту wi-fi 6, режимів epon/gpon/xgpon і безліччю інших функцій.

 

Щоб зберегти Інтернет під час вимкнення світла, достатньо живити павербанком всього один пристрій — Оптичний Термінал і забезпечити надійний вай фай від 8 годин.

 

Тривалість роботи wi-fi Терміналу без світла залежить від потужності вашого джерела безперебійного живлення. Оптичні Термінали ONU з Wi-Fi для звичайних або складних завдань вже доступні Клієнтам Westelecom.

 

Інтернет нового покоління XG PON.

Вже зараз модернізуємо обладнання для переходу на Оптоволоконний Інтернет нового покоління за технологією XG PON (10G PON).

 

Технологія XG PON дає змогу обмінюватися великим масивом даних та забезпечити безліч периферійних пристроїв продуктивною і потужною мережею, де важлива відмовостійкість, блискавична реакція, синхронність, точність, збільшена безпека передавання даних. Більш докладно, що таке Технологія XG PON і навіщо вона потрібна ми розповіли в матеріалі блогу.